Verkeerssituatie rond de school

Verkeerssituatie rond de school

Woensdag 18 september 2024

Beste ouders en verzorgers,

Samen met de Gemeente willen we de veiligheid rond basisschool de Vlaamse Reus verbeteren, omdat er vaak te hard wordt gereden. Over de verkeersveiligheid hebben de leerlingen van de leerlingenraad eerder ook hun zorgen uitgesproken.

De gemeente plaatst nog dit najaar 2 drempels in de Zonhovenstraat om de snelheid van auto’s vanuit beide richtingen te verlagen. De adviessnelheid in een schoolomgeving is 15 kilometer per uur. Daar komen ook verkeersborden voor. Om het zicht op overstekende kinderen te verbeteren, worden 2 parkeervakken in de Zonhovenstraat weggehaald.

Ook willen we aandacht vragen voor het juist gebruik van de fiets- en wandelpaden. Er wordt regelmatig gefietst op de wandelpaden en de stoep. Dat kan onveilige situaties opleveren en daar heeft de buurt ook last van.

Op dinsdag 24 september vertellen een specialist in verkeersveiligheid en de gebiedsmakelaar u daar graag meer over tijdens de informatieavond van basisschool de Vlaamse Reus. Zij zijn aanwezig van 18:00 tot 20:30 uur.  U bent van harte welkom.’

Mocht u eerder al vragen hebben dan kunt u contact opnemen met Maud Bouwens via m.bouwens@amsterdam.nl

Met vriendelijke groet,

Maud Bouwens

Directie Ruimte & duurzaamheid

Gemeente Amsterdam

en

Anna de Vries

Gebiedsmakelaar Nieuw Sloten

Stadsdeel Nieuw-West

anna.de.vries@amsterdam.nl


Terug

Hechtelstraat 49

1066 KK Amsterdam

020 3468400

info@nulldevlaamsereus.nl