Update Vlaamse Reus

Update Vlaamse Reus

Donderdag 6 april 2023

Beste ouders en verzorgers, 

Hier weer even een update van de Vlaamse Reus. Elke week krijgen jullie een bericht van jullie eigen juf maar het is ook leuk om te weten waar andere groepen mee bezig zijn. Vandaar weer een bericht van mij.

De groepen 1/2 zijn bezig met het thema de Boerderij. Er is in groep 1/2C een kip gevonden maar van wie zou die kip toch zijn? Gelukkig hebben we inmiddels een brief ontvangen van de boer. Ook leggen de kippen in sommige groepen best veel eieren die moeten worden geteld en gesorteerd zodat deze mee kunnen in hun paasmandjes.    

In de groepen 3 hebben ze het thema Kunst afgesloten met een heus museum. Wat waren er veel ouders om de kunstwerken van de kinderen te bewonderen. De groepen 3 en 4 gaan nu verder met het thema beroepen en dat zal in alle klassen een andere kant op gaan. Zo hoorde ik al iets over het organiseren van een diner. Vraagt u uw kind ook maar eens naar wat er rond het thema beroepen gebeurt.   

In de groepen 5 lezen de kinderen het boek Dolfje Weerwolfje en kwam Paul van Loon (juf Mirjam) op bezoek zodat de kinderen de schrijver allerlei vragen konden stellen. Ze wilden veel van hem weten. De kinderen zijn hier heel druk mee bezig geweest.  

De groepen 6 zijn gestart met Pop Zo lessen. Tijdens deze lessen leren de kinderen verschillende muziekinstrumenten bespelen. Zij doen dit met een koptelefoon op waardoor de kinderen elkaar goed kunnen horen maar wij niet. Een leuk gezicht en de kinderen genieten van deze lessen.  

In groep 7 hebben de kinderen deze week hun theorie verkeersexamen gedaan. De meesten hebben gehaald maar helaas moeten er een paar kinderen volgend jaar op herhaling. Ook het kamp staat er aan te komen voor de groepen 7. De kinderen hebben hier heel veel zin in maar het is ook best een beetje spannend.   

In groep 8 krijgen ze vandaag te horen naar welke VO-school ze mogen gaan. Altijd een heel spannend moment. De kinderen moeten namelijk 12 scholen opgeven en dan maar hopen dat je op één van de eerste keuzes wordt geplaatst. Sommige kinderen vinden het fijn om dit op school af te wachten en daar bieden we ze ook de gelegenheid voor en andere kinderen horen het liever thuis.  

Verder was ik afgelopen dinsdagavond bij de BrainPower avond voor ouders. Heel leerzaam en leuk om bij te zijn en door de ontspanningsoefeningen heb ik als een blok geslapen. Ik kan het iedereen aanraden. De volgende en laatste avond is op dinsdag 6 juni. Eén van de onderwerpen morgen op onze studiedag is om te kijken hoe we op school verder willen gaan met BrainPower.   

Morgen hebben we een studiedag en zijn alle kinderen vrij. Maandag is het tweede Paasdag dus dan zien we de kinderen weer op dinsdag 7 april.  

Ik wens alle ouders die meedoen aan de Ramadan nog een fijne Ramadan periode. Ramadan Kareem en voor de ouders die Pasen vieren hele gezellige Paasdagen.   

Met hartelijke groet, 

Karin Beerepoot  


Terug

Hechtelstraat 49

1066 KK Amsterdam

020 3468400

info@nulldevlaamsereus.nl