Weer even een update van de afgelopen weken

Weer even een update van de afgelopen weken

Maandag 31 mei 2021

Jeetje, wat vliegt de tijd voorbij, nog maar zes schoolweken en dan hebben we alweer zomervakantie.  

Tot die tijd wordt er op school hard gewerkt met de kinderen aan het laatste thema. Deze thema's zijn zeer uiteenlopend; zo gaat het bij de ene groep over op reis gaan en verschijnt er al een heuse camping en in een andere groep gaat het over dieren of over de geschiedenis van Nederland. Mooi om te zien hoe ook in deze laatste periode de thema's vorm krijgen door te luisteren naar de interesses en belangstelling van de kinderen. Wat zouden wij toch moeten zonder de stem van de kinderen. Wat weten sommige kinderen veel. Anderen kinderen zijn weer zeer creatief en dragen zo bij aan onze thema's. Het mooie van deze manier van werken is dat elk talent van ieder kind kan worden benut.  

Groep 8 is druk bezig er een mooi afscheid van te maken. Ook dit jaar schrijven ze hun eigen toneelstukjes en zal er weer een film van worden gemaakt. Met deze creatieve kinderen gaat ook dat helemaal goedkomen. 

De laatste weken hebben we niet te maken gehad met Corona. Ik klop dat heel hard af op het moment dat ik het schrijf want het is natuurlijk nog altijd niet voorbij. 

De Eind Cito toetsen van het schooljaar voor groep 3-7 komen er weer aan. We hebben met elkaar besloten deze wel af te nemen zodat we weten waar de kinderen staan en wij kunnen aansluiten op hun ontwikkeling in het nieuwe schooljaar.  

Het rapport gaat met de kinderen mee op vrijdag 25 juni omdat het rapport dichter, dan normaal gesproken, op het vorige rapport zit, zal het iets worden aangepast. 

Vergeet u de studiedag op dinsdag 15 juni niet, dan zijn alle kinderen vrij 

Ik wens iedereen een hele mooie week. Geniet samen van het lekkere zonnetje dan doen wij het op school ook.  

Met vriendelijke groet, 

Karin Beerepoot, 

Directeur OBS de Vlaamse Reus  


Terug

Hechtelstraat 49

1066 KK Amsterdam

020 3468400

info@nulldevlaamsereus.nl